Puslapis 313

Re: Receptai

Parašytas: 2010 Spa 23 , 23:35
zilvasss
20 l buteliui medaus 5-10 kg, apyniai, cinamonas, imbieras, gvazdikėliai.kartais dapilu vynuogių sulčių trečdalį.Įpilu vandens 2-3litrus į puodą, sudedu medų ir verdu ne mažiau valandą, nugraibau putas.Tai svarbu! Po to supilu likusį vandenį, apynius marlėje su akmenuku, prieskonius ir dar pusvalandis virimo.atvėsus iki 20 C sudedu midaus mieles arba skirtas madeiros vynui.Tai dar svarbiau!Be tam skirtų mielių gero midaus neturėsit!

Re: Receptai

Parašytas: 2010 Spa 24 , 00:22
kalianas
Tikiu, kad smulkmenos svarbios.. Bet kur yra madeiros mieliu krautuvėlė???

Re: Receptai

Parašytas: 2010 Spa 24 , 00:26
zilvasss
google :lol:
http://www.medeja.lt/" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: Receptai

Parašytas: 2010 Spa 25 , 10:04
albertasgulbinas
Geras midus -is ka tik sunesto nektaro,ypac pavasari.

Re: Receptai

Parašytas: 2010 Spa 25 , 14:24
jaunasjonas
albertasgulbinas rašė:Geras midus -is ka tik sunesto nektaro,ypac pavasari.
Šiemet iš vasarinio nektaro užraugiau midaus, bet eksperimento ir laiko taupymo dėlei, nektaro nevirinau, dėl ko dabar gailiuosi. Bėda ta, kad tokios mielės kaip Brettanomyces virinant būtų žuvusios, o dabar liko, ir kultūrinės mielės jų "nepermušė" dėl to midus turi labai negera poskonį, kitaip dar vadinamą "pelių" skonį. Dabartiniam "pelių midaus" gamybos etape esu paieškose kaip panaikinti ar bent jau sumažinti tą skonį. Gal kas turit patirties? Bet koku atveju laukia įdomūs eksperimentai! Jei pasiseks- būtinai pasidalinsiu patirtim.

Re: Receptai

Parašytas: 2010 Spa 25 , 17:52
kice
gerai butu distiliuoti dabar ta nevirinta midu.. :lol:

Re: Receptai

Parašytas: 2010 Spa 25 , 21:59
rennyka
kice, nieko gero nesigautu. Kaip besuk, bet cukriuka perleista per aparata geria tik suvalkieciai ir siaures lietuviai (kaip cysta dzukelka katik uzlenkiau ant samagono virti nemokanciu Lietuvos etnografiniu regionu ;) :lol: ) Is tikruju nieko gero nepridistiliuotum is cukraus (nektaro) sirupo.
Na, o jei rimtai, butu visai idomu to rauginto meducio paragauti. :beer:

Re: Receptai

Parašytas: 2010 Spa 25 , 22:18
zilvasss
matos bitininkų šventėse nesilankai, ten ne tik dzūkišku ruginiu distiliatu pavaišina , bet ir iš medaus.O Stakliškių gėrimai?

Re: Receptai

Parašytas: 2010 Spa 25 , 23:08
rennyka
Per saldūs. Šiaip, aš ir medaus nelabai, ir medaus alus man nelabai alus, ir Stakliškių miduje man per daug cukriuko. :dontknow:

Re: Receptai

Parašytas: 2010 Spa 26 , 12:13
jaunasjonas
rennyka rašė:...Na, o jei rimtai, butu visai idomu to rauginto meducio paragauti. :beer:
Jokių problemų- prieš skonio taisymo eksperimentus nupilsiu kokį litriuką ir galėsiu į bitininkų ar forumiečiu sueigą atvežti. Bet įspūdžio tai tikrai nepaliks- nebent nebloga pažintis su brettanomyces pėdasku būtų.

Re: Receptai

Parašytas: 2010 Gru 29 , 11:57
austeja
Liuka rašė:
Admin rašė:Gal kas įrašėt?
Šiandien 10.15 kartos,galiu įrašyt(jei nepamiršiu :) )
Sveiki, pasižiūrėjau, labai graži laida (kalba buvo išsivysčius paplepėjimuose. Čia ta laida kur šiandien pakartotinai rodė apie bitininkus, šiųmetę bičių karalienę :)
Gražūs žmones, gera klausyt ką ir kaip kalba :)

Man kilo klausimas, gal kas žinot kaip gaminamos tos vaistažolių ištraukos ar nuovirai kur paskui su medum sumaišo? Įdomu proporcijos. Jei vandens pagrindu, tai ar nerūgsta sumaišius su medum?
60gr ištraukos į litrą ar kg medaus? sklerozzz... :)
Jaučiu Žilvinas žinos :)
Norėčiau pasigamint, lofanto šiemet prisiauginau.

Liuka, jei įrašėt, tai žinosit tikslias proporcijas. Prašau pasidalinkit :)

Re: Receptai

Parašytas: 2011 Sau 05 , 12:59
austeja
Et, tai nieks nežino? Ar laidos nematė kurią turiu omeny? Reiks bandyt paeksperimentuot .

Re: Receptai

Parašytas: 2011 Sau 05 , 14:03
Liuka
austeja rašė:Et, tai nieks nežino? Ar laidos nematė kurią turiu omeny? Reiks bandyt paeksperimentuot .
Taigi įdėjau ''Be pavadinimo...'' temoj nuorodą,tik parsisiūst reikia.

Re: Receptai

Parašytas: 2011 Sau 05 , 15:15
austeja
Oi pražioplinau :) Atsiprašau ir ačiū.

Re: Receptai

Parašytas: 2011 Sau 05 , 15:46
austeja
2 kg medaus + 60 gr ištraukos.
Labai įdomu kaip gamina tas ištraukas. Gal kas žinot?
Kaip nors garina? Ar vandens pagrindu ar spiritinės?

Re: Receptai

Parašytas: 2011 Sau 05 , 16:05
vinipux
pagal Austėjos geografinę padėtį būtų neetiška neišsivarvinti "ašaros skaidrumo" gėrimo :)

Re: Receptai

Parašytas: 2011 Sau 05 , 18:18
zilvasss
austeja rašė:2 kg medaus + 60 gr ištraukos.
Labai įdomu kaip gamina tas ištraukas. Gal kas žinot?
Kaip nors garina? Ar vandens pagrindu ar spiritinės?
spintelėje laiko nepilnus stiklainiukus, turbūt spiritinė ištrauka.Medų galima maišyt su džiovintais smulkiai maltais augaliukais.labai puikus mišinukas su įvairių riešutų branduoliais.
Man tai skaniausia žolelių arbata medum pagardinta +50gr 40%.Pilve susimaišo :lol:

Re: Receptai

Parašytas: 2011 Sau 05 , 22:27
austeja
Irgi tiesa :)

Su maltom žolelėm esu ragavus, bet man nelabai, gal tik su pipirmėte nieko, bet ir tai... ir į arbatą įdėjus toks drumzalas gaunasi. Geriau jau atskirai.

Įdomu, medų su spiritine ištrauka maišant, su medum kas darosi?
O jei su stipriu nuoviru, tai greičiausiai gali rūgti, ar ne?

Aš tai darau medų su imbieru. Sutarkuoju smulkiai imbierą ir į stiklainiuką užpilu medum (na pas mane jis skystas, su kietu galima sluoksniuot, ištirpsta), galima dar ir citrinos pripjaustyt. Laikau šaldytuve. Labai patogu kelis šaukštus į puoduką ir užpili karštu vandeniu. Puikus gėrimas nuo peršalimo, o ir šiaip labai sveika ir vertinga organizmui. Man tai ir vietoj kavos tinka :) O skanu be galo (man:)

O tas "ašaros skaidrumo gėrimas" gan stiprų savo skonį ir kvapą turi :). Aš jį su pikiu maišau, super gėrimas, Pažemio pikinė gaunasi :)
Tik kartais nenutaikau proporcijų, tada tik man vienai skanu būna, irgi neblogai :lol:

Re: Receptai

Parašytas: 2011 Sau 06 , 00:42
zilvasss
vakrienei garnyrui buvo nepaprastai skanios konservuotos paprikos su medum.Taigi žmonos receptukas:

Paprika supjaustyti i 4 dalis ir isimti seklas,paskui sudeti paprikas i verdanti vandeni ir pavirti 3min.Deti i iskaitintus stiklainius,kur jau turi buti ideta cia ant 0.5l stiklainio:1 saukstelis medaus ir mazesne sklitele cesnako.
Po to supilti marinata:
1l vandens
1 stikline aliejaus
1 stikline acto
1 stikline cukraus
1 saukstas druskos
Sito kiekio marinato uztenka 4l pipiru uzpilti

Re: Receptai

Parašytas: 2011 Sau 06 , 09:47
rennyka
Mmmmmmm, marinuota paprika - mano skaniausias koncervas. Turėsiu omeny šitą receptą (tiksliau mama turės omeny, nes ji vienintelė ir nepakartojama koncervuotoja mūsų klane :lol: )