Puslapis 11

Re: Žiema 2015-/2016

Parašytas: 2015 Lap 13 , 20:15
Audrunas
O lašinius,sako ir vegetarai valgo,nes tai nėra mėsa.Gudrus "mėsos klausimo"apėjimas,be to ne raudona ir vėžiu negrasina...o yra tokių,kur medų ant lašinių tepa ir gardžiuojasi :lol:

Re: Žiema 2015-/2016

Parašytas: 2015 Lap 13 , 20:49
rimantas000
Audrunas rašė:O lašinius,sako ir vegetarai valgo,nes tai nėra mėsa.Gudrus "mėsos klausimo"apėjimas,be to ne raudona ir vėžiu negrasina...o yra tokių,kur medų ant lašinių tepa ir gardžiuojasi :lol:
girdejau ir as ,kad kazkas per bitininku svente tai dare ,( jei klystu ,tai atsiprasau) ,bet jei norit save greit i kapus nuvaryti ,tai lasinius tepkit medumi ir valgykite....
ar zinote ,kad patekus ant liezuvio receptoriu riebalui ar angliavandeniui is kart skiriasi atitinkami fermentai,kurie butent skirti skaidyti ar riebalui ar angliavandeniui ,stai todel musu skrandziai "zino" kiek laiko virskinti skrandyje lasini( virs 4 val) ,o kiek medu( 10-20 min),beda atsitinka ,kai viskas kartu patenka i burna ,mes dar nesame prisitaike valgyti tokiu patiekalu ,organizmas patiria dideli stresa ,zmogus viduriuoja ir t.t .

Re: Žiema 2015-/2016

Parašytas: 2015 Lap 13 , 21:21
Rolis
Dūmai - vienas iš konservantų. Rūkytą mėsą žmonės valgo jau ne vieną šimtmetį. Ar aš kažko nesuprantu? Gi apie raudoną mėsą kalbam.
O dėl liežuvio receptorių. Kaip čia suprast? Išeina, skaniai sukirtus čili sriubos bliūdą, kokią vištienos kulšį glazūruotą garstyčių ir medaus padaže, desertui varškės pyrago gabaliuką su late kava, mmm skanumėlis. Liežuvio signalai skrandį turėtu išvaryti iš proto. O visas tas jovalas išeiti pro ten iš kur pateko. Bet to nėra. Kaip čia gaunasi?

Re: Žiema 2015-/2016

Parašytas: 2015 Lap 14 , 02:14
rimantas000
Rolis rašė:Dūmai - vienas iš konservantų. Rūkytą mėsą žmonės valgo jau ne vieną šimtmetį. Ar aš kažko nesuprantu? Gi apie raudoną mėsą kalbam.
O dėl liežuvio receptorių. Kaip čia suprast? Išeina, skaniai sukirtus čili sriubos bliūdą, kokią vištienos kulšį glazūruotą garstyčių ir medaus padaže, desertui varškės pyrago gabaliuką su late kava, mmm skanumėlis. Liežuvio signalai skrandį turėtu išvaryti iš proto. O visas tas jovalas išeiti pro ten iš kur pateko. Bet to nėra. Kaip čia gaunasi?
Dumai ne konservantai ,dumuose yra daug dervu ,kurios gali buti kancerogeniskos ( panasiai kaip cigareciu),zmones simtmeciais mesa ne rukydavo ,o vytindavo ( dziovindavo).Na o tavo "skanumelis" -kava ,cili sriuba ,vistienos kulsis medaus padaze +varskes pyragas , mikseryje viska suplaki ir toliau valgai -efektas tas pats .Tikrai is karto nenumirsi ,viskam yra laikas . Taip daugelis ir valgo ,uz tai ligoninese netelpa pacientai.Deretu tamstai pasiskaityt bent viena knyga mitybos klausimais.(Siulau : "Optimalios mitybos biblija"-pasaulyje yra populiariausias leidinys) .Zmogus yra labai sudetingas kurinys ,tai suprasti ,reikia bent kiek ji giliau pastudijuoti.Visas siuolaikinis mokslas dar toli grazu neperkandes visu zmogaus sandaros paslapciu.
p.s. per pastaraji desimtmeti JAV vid gyvenimo trukme sutrumpejo.

Re: Žiema 2015-/2016

Parašytas: 2015 Lap 14 , 12:39
greitabite
rimantas000 rašė: ... zmones simtmeciais mesa ne rukydavo ,o vytindavo ( dziovindavo)....
Jo lapkritis ir spalis yra geriausias laikas vytinti kiaulienos nugarines. Žemų kainų sezonas, lauke vėsu, nėra vabzdžių. 5 kg sudėjau į daugiaaukščio avilio korpusus ir tinklu trauktais dugnais uždengiau balkone. Paukščiai nepasieks. Na dar pagaliukus tarp korpusų padėjau, kad geriau vėdintųsi. Nekantrauju, kol išdžius ir galėsiu mėgautis. Jokia dešra neprilygsta. Žinai, ką valgai.

Re: Žiema 2015-/2016

Parašytas: 2015 Lap 14 , 19:30
kirk
greitabite rašė:
rimantas000 rašė: ... zmones simtmeciais mesa ne rukydavo ,o vytindavo ( dziovindavo)....
Jo lapkritis ir spalis yra geriausias laikas vytinti kiaulienos nugarines. Žemų kainų sezonas, lauke vėsu, nėra vabzdžių. 5 kg sudėjau į daugiaaukščio avilio korpusus ir tinklu trauktais dugnais uždengiau balkone. Paukščiai nepasieks. Na dar pagaliukus tarp korpusų padėjau, kad geriau vėdintųsi. Nekantrauju, kol išdžius ir galėsiu mėgautis. Jokia dešra neprilygsta. Žinai, ką valgai.
Mėgstu vytintą dešrą, nugarinę. Bet negalvojau, kad procesas vyksta tokioje žemoje temperatūroje :dontknow: Jei tikrai taip aprašykit plačiau šį procesą.

Re: Žiema 2015-/2016

Parašytas: 2015 Lap 14 , 19:35
cezis
kirk rašė: Mėgstu vytintą dešrą, nugarinę. Bet negalvojau, kad procesas vyksta tokioje žemoje temperatūroje :dontknow: Jei tikrai taip aprašykit plačiau šį procesą.
Vytinimo procese jokių temperatūrų aukštesnių negu kambario paprastai nebūna :)
Bet žemoje temperatūroje vyksta ir šaltas rūkymas. Galų gale sūdyta silkė arba lašiša taip pat iš esmės "žalia". Kaime kepeninė dešra gaminama žemesnėje negu 100 laipsnių temperatūroje. Taip pat menkių kepenėlės. O ką jau kalbėt apie "steikus" arba totorišką kepsnį :)
Skanaus! :)

Re: Žiema 2015-/2016

Parašytas: 2015 Lap 14 , 22:25
rimantas000
Kaimisku isrukytu lasinuku irgi nevengiu ,ypac su gerai irugusiu agurku ( be duonos) ir dar gero savos gamybos gyvu vynu (sausu),nes parduotuvese vynas beveik visas pagadintas sulfitais .

Re: Bičių nuvaikymas nuo korių

Parašytas: 2015 Gru 08 , 13:04
greitabite
vinipux rašė:nuo bandomujų pavyzdžių iki mums prieinamos kainos praeis dar oi daug laiko...
ir labai ramiai atsiknosiu apsikabinęs vidaus degimo variklį. :)
vienas dalykas vienetiniai egzemplioriai, kitas - kai tos naujovės taps masiniu vartojimu, atsiras ir vandens ,arba ir elektros trūkumai ir tt. ir tp.
Vakar pirmą kartą išbandžiau pluoštinių kanapių sėklų pienelį. Taip patiko, toks geras skonis. Paskaičiau, kad jų auginimui nereikia pesticidų ir trąšų. Turi visas žmogaus organizmui reikalingas medžiagas ir mikroelementus. Žodžiu geras produktas ieškantiems neužterštų produktų, rekomenduoju. Taip patiko, kad suvalgiau dvigubą dozę. Ale po to skaitau, ką ryte parašiau ir netikiu savo akimis. Nu tos kanapės taip fantaziją atpalaiduoja, kad vandeniliu varomi naudoti automobiliai už 20 metų atrodo atpigsiantys iki 1000 eurų. Ant RIMI etiketės apie tokį poveikį neįspėjo. Tik per pietus poveikis atslūgo. Rekomenduoju pabandyti. :)

Re: Viskas apie varozę

Parašytas: 2016 Lap 28 , 11:37
Stebetojas
rimantas000 rašė: rugstis patekusi i zarnyna naikina mikroflora ,tuo paciu naikina ir imuniteta.Trahejos irgi svarbios ,bet matyt bites sulaiko kvepavima ir didesnes zalos nepadaro.
Viskas priklauso nuo koncentracijos ir dozės. Pas tave patį skrandyje turėtų būti 10% druskos rūgštis, kuri padeda sterilizuoti ir virškinti maistą. Jei išgeri rūgštaus gėrimo (pvz. vanduo su citrina), taip pat vartoji rūgštį "į vidų". Bet kažkodėl nieko blogo nenutinka, jei neviršiji dozių ir koncentracijų.

Re: Viskas apie varozę

Parašytas: 2016 Lap 28 , 18:22
rimantas000
Stebetojas rašė:
rimantas000 rašė: rugstis patekusi i zarnyna naikina mikroflora ,tuo paciu naikina ir imuniteta.Trahejos irgi svarbios ,bet matyt bites sulaiko kvepavima ir didesnes zalos nepadaro.
Viskas priklauso nuo koncentracijos ir dozės. Pas tave patį skrandyje turėtų būti 10% druskos rūgštis, kuri padeda sterilizuoti ir virškinti maistą. Jei išgeri rūgštaus gėrimo (pvz. vanduo su citrina), taip pat vartoji rūgštį "į vidų". Bet kažkodėl nieko blogo nenutinka, jei neviršiji dozių ir koncentracijų.
rugstineje terpeje vyksta medziagu skaidymas ( angliavandeniai skaidomi apie keliolika minuciu ,baltymai keliasdesimt ,riebalai gali buti skaidomi iki keletos valandu) ,bet strerilizacijos ten tiktai nera ,zuna tik jautresnes rugstims bakterijos .Ivairiais duomenimis zarnyne gyvena 200-500 ivairiu rusiu bakteriju.
p.s. citrina nors rugsti ,bet sarmina skrandi ( mazina rugstinguma)

Re: Viskas apie varozę

Parašytas: 2016 Lap 28 , 20:23
zilvasss
Visą organizmą, kraują šarmina o ne skrandį citrinos.

Re: Viskas apie varozę

Parašytas: 2016 Lap 28 , 20:31
rimantas000
zilvasss rašė:Visą organizmą, kraują šarmina o ne skrandį citrinos.
isivaizduoju ,kaip citrinos keliauja po krauja ,skrandzio neliecia ,( sugeba prasokti tiesiai i dvilikapirste zarna),per kepenis ,inkstus sarmina krauja- keista terorija.Is dalies teisinga ,nes skrandis viso organizmo dalis.Kraujo ph rodiklis turbut vienas stabiliausias visame zmogaus organizme.
Siaip skrandzio rugstingumui mazinti rekomenduojama ,citrinas valgyti(vaisius ,darzoviu sultis)

Re: Viskas apie varozę

Parašytas: 2016 Lap 29 , 11:17
zilvasss
Kraujo ph svyruoja labai nedidelėse ribose, bet tai svarbu.dėl lėtinės acidozės( organizmo užrūgśtėjimo) prasideda įvairios ligos, nes inkstai nebepajėgia išvalyti viso kraujo ir jis tampa taipogi lengvai rūgśtinis
Citrinos yra viena iš priemonių galinčių padėti.

Re: Viskas apie varozę

Parašytas: 2016 Lap 29 , 15:15
TRANAS
Brendžiukas ir rųgštimą, ir cholesterolį gerai mažina....patikrintas reikalas :beer: :chuckle

Re: Maistas ir receptai

Parašytas: 2017 Kov 29 , 23:58
Jovita

Re: Maistas ir receptai

Parašytas: 2021 Vas 16 , 10:54
editape
Ar medų būtina laikyti šaldytuve, nes maniškis šaldytuviukas sugedo, galvojau, kad reikia remonto, bet dabar pasiskaitęs dvejoju ar iš tikrųjų iš viso man reikia to šaldytuvo - galbūt pakanka kambario temperatūroje sandėliuoti?

Re: Maistas ir receptai

Parašytas: 2021 Vas 16 , 12:56
bitutepilkoji
geras natūralus bitučių medus negenda kambario temperatūroje... kažkaip užsiliko medaus nuo 2016 metų... tik viršus truputį patamsėjo, o skonis ir konsistencija,- kreminio medaus... Kretos bitininkai ant savo surinkto medaus indelių datos nerašo... geras medus nerūgsta...