Re: Žiema 2015-/2016
Parašytas: 2015 Lap 13 , 20:15
O lašinius,sako ir vegetarai valgo,nes tai nėra mėsa.Gudrus "mėsos klausimo"apėjimas,be to ne raudona ir vėžiu negrasina...o yra tokių,kur medų ant lašinių tepa ir gardžiuojasi
girdejau ir as ,kad kazkas per bitininku svente tai dare ,( jei klystu ,tai atsiprasau) ,bet jei norit save greit i kapus nuvaryti ,tai lasinius tepkit medumi ir valgykite....Audrunas rašė:O lašinius,sako ir vegetarai valgo,nes tai nėra mėsa.Gudrus "mėsos klausimo"apėjimas,be to ne raudona ir vėžiu negrasina...o yra tokių,kur medų ant lašinių tepa ir gardžiuojasi
Dumai ne konservantai ,dumuose yra daug dervu ,kurios gali buti kancerogeniskos ( panasiai kaip cigareciu),zmones simtmeciais mesa ne rukydavo ,o vytindavo ( dziovindavo).Na o tavo "skanumelis" -kava ,cili sriuba ,vistienos kulsis medaus padaze +varskes pyragas , mikseryje viska suplaki ir toliau valgai -efektas tas pats .Tikrai is karto nenumirsi ,viskam yra laikas . Taip daugelis ir valgo ,uz tai ligoninese netelpa pacientai.Deretu tamstai pasiskaityt bent viena knyga mitybos klausimais.(Siulau : "Optimalios mitybos biblija"-pasaulyje yra populiariausias leidinys) .Zmogus yra labai sudetingas kurinys ,tai suprasti ,reikia bent kiek ji giliau pastudijuoti.Visas siuolaikinis mokslas dar toli grazu neperkandes visu zmogaus sandaros paslapciu.Rolis rašė:Dūmai - vienas iš konservantų. Rūkytą mėsą žmonės valgo jau ne vieną šimtmetį. Ar aš kažko nesuprantu? Gi apie raudoną mėsą kalbam.
O dėl liežuvio receptorių. Kaip čia suprast? Išeina, skaniai sukirtus čili sriubos bliūdą, kokią vištienos kulšį glazūruotą garstyčių ir medaus padaže, desertui varškės pyrago gabaliuką su late kava, mmm skanumėlis. Liežuvio signalai skrandį turėtu išvaryti iš proto. O visas tas jovalas išeiti pro ten iš kur pateko. Bet to nėra. Kaip čia gaunasi?
Jo lapkritis ir spalis yra geriausias laikas vytinti kiaulienos nugarines. Žemų kainų sezonas, lauke vėsu, nėra vabzdžių. 5 kg sudėjau į daugiaaukščio avilio korpusus ir tinklu trauktais dugnais uždengiau balkone. Paukščiai nepasieks. Na dar pagaliukus tarp korpusų padėjau, kad geriau vėdintųsi. Nekantrauju, kol išdžius ir galėsiu mėgautis. Jokia dešra neprilygsta. Žinai, ką valgai.rimantas000 rašė: ... zmones simtmeciais mesa ne rukydavo ,o vytindavo ( dziovindavo)....
Mėgstu vytintą dešrą, nugarinę. Bet negalvojau, kad procesas vyksta tokioje žemoje temperatūroje Jei tikrai taip aprašykit plačiau šį procesą.greitabite rašė:Jo lapkritis ir spalis yra geriausias laikas vytinti kiaulienos nugarines. Žemų kainų sezonas, lauke vėsu, nėra vabzdžių. 5 kg sudėjau į daugiaaukščio avilio korpusus ir tinklu trauktais dugnais uždengiau balkone. Paukščiai nepasieks. Na dar pagaliukus tarp korpusų padėjau, kad geriau vėdintųsi. Nekantrauju, kol išdžius ir galėsiu mėgautis. Jokia dešra neprilygsta. Žinai, ką valgai.rimantas000 rašė: ... zmones simtmeciais mesa ne rukydavo ,o vytindavo ( dziovindavo)....
Vytinimo procese jokių temperatūrų aukštesnių negu kambario paprastai nebūnakirk rašė: Mėgstu vytintą dešrą, nugarinę. Bet negalvojau, kad procesas vyksta tokioje žemoje temperatūroje Jei tikrai taip aprašykit plačiau šį procesą.
Vakar pirmą kartą išbandžiau pluoštinių kanapių sėklų pienelį. Taip patiko, toks geras skonis. Paskaičiau, kad jų auginimui nereikia pesticidų ir trąšų. Turi visas žmogaus organizmui reikalingas medžiagas ir mikroelementus. Žodžiu geras produktas ieškantiems neužterštų produktų, rekomenduoju. Taip patiko, kad suvalgiau dvigubą dozę. Ale po to skaitau, ką ryte parašiau ir netikiu savo akimis. Nu tos kanapės taip fantaziją atpalaiduoja, kad vandeniliu varomi naudoti automobiliai už 20 metų atrodo atpigsiantys iki 1000 eurų. Ant RIMI etiketės apie tokį poveikį neįspėjo. Tik per pietus poveikis atslūgo. Rekomenduoju pabandyti.vinipux rašė:nuo bandomujų pavyzdžių iki mums prieinamos kainos praeis dar oi daug laiko...
ir labai ramiai atsiknosiu apsikabinęs vidaus degimo variklį.
vienas dalykas vienetiniai egzemplioriai, kitas - kai tos naujovės taps masiniu vartojimu, atsiras ir vandens ,arba ir elektros trūkumai ir tt. ir tp.
Viskas priklauso nuo koncentracijos ir dozės. Pas tave patį skrandyje turėtų būti 10% druskos rūgštis, kuri padeda sterilizuoti ir virškinti maistą. Jei išgeri rūgštaus gėrimo (pvz. vanduo su citrina), taip pat vartoji rūgštį "į vidų". Bet kažkodėl nieko blogo nenutinka, jei neviršiji dozių ir koncentracijų.rimantas000 rašė: rugstis patekusi i zarnyna naikina mikroflora ,tuo paciu naikina ir imuniteta.Trahejos irgi svarbios ,bet matyt bites sulaiko kvepavima ir didesnes zalos nepadaro.
rugstineje terpeje vyksta medziagu skaidymas ( angliavandeniai skaidomi apie keliolika minuciu ,baltymai keliasdesimt ,riebalai gali buti skaidomi iki keletos valandu) ,bet strerilizacijos ten tiktai nera ,zuna tik jautresnes rugstims bakterijos .Ivairiais duomenimis zarnyne gyvena 200-500 ivairiu rusiu bakteriju.Stebetojas rašė:Viskas priklauso nuo koncentracijos ir dozės. Pas tave patį skrandyje turėtų būti 10% druskos rūgštis, kuri padeda sterilizuoti ir virškinti maistą. Jei išgeri rūgštaus gėrimo (pvz. vanduo su citrina), taip pat vartoji rūgštį "į vidų". Bet kažkodėl nieko blogo nenutinka, jei neviršiji dozių ir koncentracijų.rimantas000 rašė: rugstis patekusi i zarnyna naikina mikroflora ,tuo paciu naikina ir imuniteta.Trahejos irgi svarbios ,bet matyt bites sulaiko kvepavima ir didesnes zalos nepadaro.
isivaizduoju ,kaip citrinos keliauja po krauja ,skrandzio neliecia ,( sugeba prasokti tiesiai i dvilikapirste zarna),per kepenis ,inkstus sarmina krauja- keista terorija.Is dalies teisinga ,nes skrandis viso organizmo dalis.Kraujo ph rodiklis turbut vienas stabiliausias visame zmogaus organizme.zilvasss rašė:Visą organizmą, kraują šarmina o ne skrandį citrinos.