Siaulieciai su sijonais gamina Tano avilius? Maciau tik polistirolinius ju gamybos..
Privalumai nedingsta,nes avilių korpusai polistiroliniai.Rimas007 rašė:taip ,siaulieciai gamina be sijonu, paprasti polistiroliniai korpusai,dugnas,stogas.Nuemus sijonus Trano aviliams -visi to avilio privalumai dingsta.
Rimas007 rašė:kaip tai veikia aiskiai buvo paaiskinta cia-http://www.mano-bites.lt/viewtopic.php? ... 671#p13616, o man asmeniskai-kad nesigilinant i fizikos desniu veikimo peripetijas-uztenka kad situose aviliuose (su graizais) pavasari randu dvigubai maziau ,,padmoro,, ir sauso,kad neberandu pavasari krastiniu apipelyjusiu pajuodusiu remeliu (jei buna neaptuptu) .visokiu kondencatu po plevele ir t.t ir man kazkaip visiskai neidomu kaip tai veikia (nors istikruju tai zinau,ilgai reiktu cia perpasakoti)-man svarbu kad rezultatas ,,na lico,,
Na ką, viskas, tema jau išsemta?Kastytis1 rašė:Prašau visus kurie bitininkauja šiuose aviliuose atsiliepti ir pasidalinti mintimis kas gerai o ką reiktų daryti kitaip.Koks skirtumas tarp pas mus paplitusio bitininkavimo Dadano 1/2 korpusais.Jeigu šita tema yra nereikalinga,tada ją ištrinsime.
zilvasss rašė:pernelyg dažnai korius kilnoji, čia ne dadanas.korpuse kuriame palieki motinėlę reika dėt plokšteles ir dengtus perus.jie tuoj išsiris ir atsiras vietos kiaušinėlių dėjimui.Virš grotelių kelk atvirus perus ir korius su medumi.
Na, vis tik, ar visi tie 13 rėmų pas Jus būdavo su perais, nuo rėmo krašto iki krašto? Laikant lizdą dvejuose ruto aukštuose, tas pats perų kiekis būna išmėtytas per daugelį rėmų. Būtent, lizdo laikymas visus metus ant 1L/R korpuso ir yra vienintelis Langstroto privalumas prieš 1/2 Dadano rėmukų ir kitokius daugiaaukščius. Visas bitininkavimo metodo paprastumas tik dėl 10 rėmų perų lizdo. Visa kitą virš grotelių tik meduvės.Rolandass rašė:Lizda laikant ant 2 aukstu budavo apie 13 remu peru.Vieno auksto sakyciau per mazai.Neissivysto normaliai seimos,turi i lizda daznai landzioti.Bet cia dar nieko.Labiausiai erzina ruosimas ziemai.Nemegstu rugpjuti sukti medaus.Stambesni bitininkai -pagrindas 2 aukstai lizdo.Kaip juos tvarko kt.,nezinau.As matau du kelius.Visus perus perinkti i viena auksta.Arba siumeti aukstuka i apacia,is antro aukstuko sukratyti bites i pirma,dedam groteles ir ta aukstuka.Bet kuriuo atveju bites vagiliauja.O man tai labai nemalonu.Gal kas ir gudriau sugalvojo.Noreciau isgirsti.Aisku prigalvoti galima,bet nepamirskim,kad bites ne kieme stovi.Kainuoja ir kuras ir laikas.Antru mano atveju reikia papildomai vaziuoti nuimti aukstukus virs groteliu.
Yra toks dalykas, bet nedaug tos duonos. Kaip to išvengti? Baisiai patogu tas 1 korpusas lizdui.Rolandass rašė:Laikant lizda ant vieno korpuso,duonele bites pils i meduve
Drūtas vyras esi pakelti problemų neturi būtiRolandass rašė:Dabar pilnu jau nenoriu pats nesti.Gal ir klystu.
Reklamos plotas