Midaus gamyba

Vartotojo avataras
Duona
Patyręs narys
Aviliai: Dadano
Bičių šeimų skaičius: 200
Bitininkavimo stažas: 33
Pranešimai: 1015
Užsiregistravo: 2009 Spa 08 , 19:40

Re: Midaus gamyba

2019 Kov 11 , 14:01

Stipriai suabejočiau dėl medaus rūšies, iš savo praktikos galiu pasakyti , kad iš pavasarinio karklų, klevų, pienių medaus midus ir žymiai kvapnesnis ir skanesnis, nei iš lipčiaus ar grikių. Pernai pagaminau iš vasaros mišraus medaus, bet užraugdamas įdėjau aviečių t. p. gavosi kvapnus ir virš 10 laipsnių.
Vartotojo avataras
Konradas
Patyręs narys
Aviliai: Dedano+1 multiaukštas
Bičių šeimų skaičius: 14
Bitininkavimo stažas: 16
Bičių rasė: LT, prie Karnikos
Miestas: Kauno raj.
Pranešimai: 370
Užsiregistravo: 2010 Sau 01 , 12:29

Re: Midaus gamyba

2019 Kov 11 , 19:28

Duona rašė:Stipriai suabejočiau dėl medaus rūšies, iš savo praktikos galiu pasakyti , kad iš pavasarinio karklų, klevų, pienių medaus midus ir žymiai kvapnesnis ir skanesnis, nei iš lipčiaus ar grikių. Pernai pagaminau iš vasaros mišraus medaus, bet užraugdamas įdėjau aviečių t. p. gavosi kvapnus ir virš 10 laipsnių.
iš viso nematau prasmės šiame poste. Kaip jau ir rašiau - cukrus ir Afrikoje yra cukrus. O visa kita - tik skonio interpretacijos. Jeigu nepasisekė su skoniu, kaltinkite tik save, o ne bites (medų).Laipsniai - tik tinkamų mielių ir technologijos klausimas. Nebūkite prietaringi, nedeginkite raganų.
Klysti žmogiška ...
Psilas
Patyręs narys
Aviliai: daugiaauksciai
Bičių šeimų skaičius: 2
Bitininkavimo stažas: 2
Miestas: Pajuris
Pranešimai: 1031
Užsiregistravo: 2010 Kov 18 , 22:17

Re: Midaus gamyba

2019 Kov 11 , 20:36

Meduje, atmetus vandeni, vos ne 100 % cukraus, bet visi labai gerai "interpretuojame" skonius ir kvapus...
Vartotojo avataras
Duona
Patyręs narys
Aviliai: Dadano
Bičių šeimų skaičius: 200
Bitininkavimo stažas: 33
Pranešimai: 1015
Užsiregistravo: 2009 Spa 08 , 19:40

Re: Midaus gamyba

2019 Kov 13 , 00:28

Aš gaminant midų,medaus - vandens ( misos) nevirinu ir visi pavasarinio medaus ( jis kvapniausias) aromatai išlieka , todėl ir rašau ,kad midų vertinu pagal skonį ir kvaką, Sutinku , kitiems ir be kvapnių pavasarinio medaus aromatų midus būna skaniausias.
Vartotojo avataras
Arvydas3
Patyręs narys
Aviliai: Dadano -> daugiaaukščiai
Bičių šeimų skaičius: 20
Bitininkavimo stažas: 5
Miestas: mano - Kaunas, bičių - Rokiškio raj.
Pranešimai: 403
Užsiregistravo: 2012 Bal 03 , 01:45

Re: Midaus gamyba

2019 Kov 13 , 09:34

Duona rašė:Aš gaminant midų,medaus - vandens ( misos) nevirinu ir visi pavasarinio medaus ( jis kvapniausias) aromatai išlieka , todėl ir rašau ,kad midų vertinu pagal skonį ir kvaką, Sutinku , kitiems ir be kvapnių pavasarinio medaus aromatų midus būna skaniausias.
Tai gal ir mielių nededat?
Kažkur skaičiau, kad senovėje midų raugdavo iš nesubrendusio medaus (nektaro) ir be jokių mielių. Dar nebandžiau. Gal kada reiks pabandyt, iš paskutinio meduvių neakyto medaus.
https://www.facebook.com/rudziumedus
Vartotojo avataras
Duona
Patyręs narys
Aviliai: Dadano
Bičių šeimų skaičius: 200
Bitininkavimo stažas: 33
Pranešimai: 1015
Užsiregistravo: 2009 Spa 08 , 19:40

Re: Midaus gamyba

2019 Kov 13 , 15:01

Midaus ar vyno mieles dedu visais atvėjais gaminant obuolių, aviečių,vynuogių,aktinidijų midų ar vien iš medaus.
Vien iš medaus darant midų, jo nevirinant, be mielių jis gali apkarsti.
Vartotojo avataras
jaunasjonas
Patyręs narys
Aviliai: Dadano
Bičių šeimų skaičius: iki 100 :)
Bitininkavimo stažas: 0
Miestas: Kauno raj.
Pranešimai: 492
Užsiregistravo: 2008 Geg 22 , 15:00

Re: Midaus gamyba

2019 Kov 14 , 22:29

Esu daręs midaus iš nektaro, tiesa, vasaros ir gana skysto, taip pat nevirinau ir dėjau kultūriniu mielių. Bet skoniu teko gana stipriai nusivilti, nes uždominavo laukinės mielės suteikiančios pelės šlapimo poskonį. Tiesa, po ilgų eksperimentų pavyko šiek tiek pataisyti ta skonį bent iki tiek, kad kiti jo nebejausdavo ar jis jų neerzindavo, bet man tai buvo visiškas fiasko.
Nuo tada visą medų midui virinu.

Grįžti į

REKLAMOS PLOTAS