O man kilo kitoks klausimas - jei gamintojas parduoda po 3 Lt, tai kaip Norfa sugeba parduoti pigiau.plikas rašė:Tikrai,vietoje pigiau:Rimi ir Norfoje apsirūpinau po 2,99Lt
Klausimas retorinis ...
O man kilo kitoks klausimas - jei gamintojas parduoda po 3 Lt, tai kaip Norfa sugeba parduoti pigiau.plikas rašė:Tikrai,vietoje pigiau:Rimi ir Norfoje apsirūpinau po 2,99Lt
Vadinasi, tokia ten ir nuolaida bitininkams , jei urmininkai gauna pigiau...Netikiu, kad prekybininkas parduotų pigiau nei gauna patscezis rašė:O man kilo kitoks klausimas - jei gamintojas parduoda po 3 Lt, tai kaip Norfa sugeba parduoti pigiau.plikas rašė:Tikrai,vietoje pigiau:Rimi ir Norfoje apsirūpinau po 2,99Lt
Klausimas retorinis ...
Labai teisingai pastebėta - tanklaivį. Belieka išsiaiškinti iš kur. Tikrai ne iš Kėdainių.kice rašė:Norfa perka visa tanklaivi cukraus ir privercia gamintoja jai parduoti pigiau.. ir viskas..
rennyka rašė:Kažkaip keistokai skamba diskusija apie cukrų ir bičių maitinimą birželio pradžioje.
Cezi,jeigu tampi aiškeregiu,tai turėtum numatyti ir tai,kad po kokio mėnesio,viena bobutė pasiklys lentynose ir neras cukraus.Tada internete pasklis kalbos,kad cukrus Lietuvoje baigėsi ir ,kad jis labai brangs,nes kažkoks kubietis,cukranendrių augintojas į koją įsikirto,dėl ko eksportas į Europą ženkliai sumažės.Tada tie prekybos centrai,kurie pigiai prisipirko cukraus iš gamintojų ir ateis mums į pagalbą,bet jau su kitokia kaina.Scenarijai gali būti ir kitokie.cezis rašė: Žiūriu po truputį tampu aiškiaregiu.
Aciu uz atsakyma . Klydaudumblys rašė:Tomai, pasaulinė praėjusių metų melasos prekyba buvo 6,55 mln. tonų (t.y. eksportas, neskaitant vidinio vartojimo). Lietuva eksportavo 41,7 tūkst. tonų. Didžioji dalis cukraus gaminama subtropinėse zonose, tame tarpe ir salose. Tokių kiekių transportavimas ir yra pigiausias vandens transportu (o iš salų ir kito pasirinkimo nėra). Bendra pasaulinė melasos gamyba apie 60 mln. tonų.
Melasa pasaulyje panaudojama kur kas plačiau, nei gyvulių šėrimui (realiai tik nedidelė dalis). Taip pat yra technologija iš jos išgryninti cukrų. Taip ji brangesnė, bet ekonomiškai apsimoka šalyse, kuriose aukšti cukraus importo mokesčiai (pvz. JAV). Melasa dar naudojama: alkoholinių gėrimų, etilo alkoholio (tame tarpe ir biodegalų), konditerijos, maisto papildų, citrinos rūgšties (viena pagrindinių žaliavų), mielių gamyboje, taip pat ir chemijos pramonėje.
Ar ekonomiškai apsimoka, matyt gali geriau pats nuspresti - Europinė kaina yra apie 150 EUR/t.
Pigiau neperka,tik paprasciausiai,(is kitu prekiu uzdirbtu pelnu) karts nuo karto turi galimybe dempinguoti kitas prekes,tame tarpe ir cukru,nors uz jas ir moka brangiau,bet parduoda pigiau uz savikaina.kice rašė:Norfa perka visa tanklaivi cukraus ir privercia gamintoja jai parduoti pigiau.. ir viskas..
Kuo kietą medžiagą labiau smulkinsi tuo labiau didės jos tūris. Jei priimsit, kad cukrus vienodo saldumo, tai šaukštas stambesnio cukraus, bus saldesnis už smulkų.rob3123 rašė:Taip... praplėtė mano supratima apie cukru
Tai kaip suprantu.Kuo cukrus smulkesnis-tuo jis saldesnis.Nes nelieka tarp kristalu oro tarpu .