Re: Ne į temą

R. Bukausko bitininkavimo technologija
aukstaitis
Patyręs narys
Bičių šeimų skaičius:5
Bitininkavimo stažas:8
Bičių rasė:karnika
Pranešimai:169
Užsiregistravo:2012 Bir 21 , 12:40
Re: Ne į temą

2014 Geg 17 , 08:55

Suprantu, kad Rennyka nekenčia rusų iki kaulų smegenų, bet kas liečia jumorą, tai visokiems bingeliams ugusevičiams ir Ko. iki rusiško, subtilaus savo nutylėjimais jumoro, kaip iki mėnulio. Žiūrėjau ukrainiečių laidas "X faktor" su vedabnčiają Oksana. Vienas malonumas žiūrėti kaip diplomatiškai, elegantiškai buvo vedamos laidos. Štai kur pavizdys kaip turėtų elgtis vedantieji. Įsijungiu lietuvišką kanalą, tuoj pist, kurva, rura, vien tik šneka apie antrą galą. Kolchozo kultūros namų saviveiklininkai subtiliau elgėsi, nei dabartiniai vedantieji. O kur dar tas puskvailis peliokas kur riaugėja ir perdžia, baisu kad neapsišiktu ekrane. Ir tokie daromi žvaigždėmis? Ko norėt kad mūsų jaunimas kitaip elgtusi, jei tokius pavizdžius mato iš ekrano. O filmai - tie patys per tuos pačius, dvidešimt metų senumo visuose kanaluose. Paskui stebisi, kodėl tiek daug žmonių žiūri rusiškus kanalus.
Vartotojo avataras
vidmantask
BIČIULIS
BIČIULIS
Aviliai:dadano, daugia/bedug. bitidė,platformos.
Bičių šeimų skaičius:78
Bitininkavimo stažas:36
Bičių rasė:Karnika
Pranešimai:2621
Užsiregistravo:2009 Sau 06 , 14:47

Re: Ne į temą

2014 Geg 17 , 21:56

aukstaitis rašė:Suprantu, kad Rennyka nekenčia rusų iki kaulų smegenų, bet kas liečia jumorą, tai visokiems bingeliams ugusevičiams ir Ko. iki rusiško, subtilaus savo nutylėjimais jumoro, kaip iki mėnulio. Žiūrėjau ukrainiečių laidas "X faktor" su vedabnčiają Oksana. Vienas malonumas žiūrėti kaip diplomatiškai, elegantiškai buvo vedamos laidos. Štai kur pavizdys kaip turėtų elgtis vedantieji. Įsijungiu lietuvišką kanalą, tuoj pist, kurva, rura, vien tik šneka apie antrą galą. Kolchozo kultūros namų saviveiklininkai subtiliau elgėsi, nei dabartiniai vedantieji. O kur dar tas puskvailis peliokas kur riaugėja ir perdžia, baisu kad neapsišiktu ekrane. Ir tokie daromi žvaigždėmis? Ko norėt kad mūsų jaunimas kitaip elgtusi, jei tokius pavizdžius mato iš ekrano. O filmai - tie patys per tuos pačius, dvidešimt metų senumo visuose kanaluose. Paskui stebisi, kodėl tiek daug žmonių žiūri rusiškus kanalus.
Puiku, Aukštaiti, dedu pliusą. Čia jau pas mus, kultūrininkus, jei per laidą nepasakei 5 kartus "šūdas", tai šūdas ne artistas. Prie šito einama jau nuo Lietuvos pradžios. Aš irgi nematau prasmės žiūrėti mūsų kanalų laidų, lėkštumo įsikūnijimas. Patriotizmo, niekur nė už centą. Sutinku, Aukštaiti, kad tais vadinamais niūriais laikais, gražesnės laidos buvo. Be blevyzgų, be pasityčiojimų. Gal ir padėjo cenzūra. O kur dabar ji? Viską ir visi tik pinigais matuoja. Koks gudresnis, koks šustresnis. Taigi mūsų žvaigždės! Amerikonų filmų negaliu ir žiūrėti, visur smurtas, visokios durnystės, svaičiojimai apie įvairias katastrofas. Ar ne patys savo pavyzdžiais prisišnekėjo apie rugsėjo 11 įvykius? Kai kas pasinaudojo... O multikai kokie? Vaikai nebebijo žiūrėti, priprato. O kur gerumo auklėjimas. Nebėra. Stirnyčių ir kiškiukų laikai baigėsi. Vilkas dominuoja (atleisk, panevėžieti Lang). Dar Lietuvos pradžioje (dabartinės, mūsų) buvo sakoma, kad tie vaikai gimę sovietų laiku yra "prarastoji" karta. Aš taip nemanau. Praėjo nuo nepriklausomybės jau daugiau 20 metų. Kas pakito? Kas pagerėjo? Nė velnio. Utenos parkas sukurtas Europinėmis lėšomis, po kiekvieno savaitgalio kenčia, net elektros stulpai nuverčiami, nekalbant jau apie suoliukus. Tai kuri prarastoji karta? Renyka sakys - auklėjimo nėra. Taip, bet kaip auklėti? Mokytojas bejėgis. Kare kariai yra patrankų mėsa. Mokytojas - auditorijos užpildymui klausant paskaitų europiniams projektams. Teorija. Geriau vietoje to mokytojas eitų su vaikais ant Piliakalnio ir stebėtų gamtą. O dabar mieguisti sėdi ir laukia paskaitos pabaigos. Nevalia pabėgti! Nubaus! Praneš direktoriui. Žiūrint kokios jo pažiūros...
Trink, Sergijau, jei Tau nepatiks, jei šią temą moderuoji, įmesiu į kitą ("užsiseifinau" - amerekonizmas) gal kas nors dar suspės paskaityti! Tokios mano padrikos mintys. Oi galiu dar parašyti - bet nušaus...
Vartotojo avataras
Rimas007
Patyręs narys
Aviliai:daugiaaukščiai.T-18
Bičių šeimų skaičius:120
Bitininkavimo stažas:9
Pranešimai:1038
Užsiregistravo:2009 Lap 09 , 22:36

Re: Ne į temą

2014 Geg 17 , 23:15

Dar truputi ,grįžtant prie temos apie jumorą, tai amerikoniško ar angliško jumoro serialuose - ,,už kadro,, yra įgarsintas juokas ,kad durneliai suprastu ,kurioje vietoje buvo ,,bairis ,, ir ,kad žinotų kur juoktis (ten turbūt tik vienas apsirūkęs režisierius tesupranta ką prikųręs ir jam vienam juokinga). Juk didžioji dalis amerikietiško šlamšto yra prikurta ,kad ,,bukinti,, skiepyti baimę ir viską ,,suvelti,, jų galvose ,kad nebesugebėtų atskirti ,kas tikra ,kas ne .Kokie ir kieno tai tikslai senai visiems aišku , juk bukus ,nemąstančius durnelius lengviau valdyti - su tokiais juk jau gali daryti ką nori ( ,,stumt,, visokias tolerancijas ,demokratijas ir tt)
Visiems jums-linkiu laimės
Vartotojo avataras
TRANAS
BIČIULIS
BIČIULIS
Aviliai:Daugiaaukščiai T-18
Bičių šeimų skaičius:1
Bitininkavimo stažas:50
Bičių rasė:Karnika
Pranešimai:3101
Užsiregistravo:2008 Gru 18 , 15:42

Re: Ne į temą

2014 Geg 18 , 10:28

Psilas rašė:Kazkaip per daug kategorizmo. Kai pasakoma, kad amerikietiskas kinas nieko vertas, ar lietuviai neturi jumoro jausmo, nei sis nei tas.

Jau ir musu kompanijoje yra buve geru jumoro pavyzdziu, nekalbant apie visa Lietuva...
O apie amerikietiska kina - pagalvokit geriau, gal atsiminsite viena kita vykusi papyzdi.

Na (nu), nebukite tokie kategoriski. :)
Tuo klausymu kalbėjau su giminėmis, gyvenančiais Amerike ir jie stebėjosi iš kur mes tokį šlamštą ir traukiam. Jie sakė, kad pas juos tokių nesąmonių niekas nerodo. Matomai lietuvaičiai po pigiai užperka šlamšto, ir bruka mums "amerikietišką" šlamštą, o mes manom kad visa amerika tokį žiūri.
Matomai čia tik juodas BIZINIS, kuriam nei auklėjimas nei kitokios bendražmogiškos vertybės nesvarbu, svarbu PELNAS. :chuckle :devil:
Vartotojo avataras
Rimas007
Patyręs narys
Aviliai:daugiaaukščiai.T-18
Bičių šeimų skaičius:120
Bitininkavimo stažas:9
Pranešimai:1038
Užsiregistravo:2009 Lap 09 , 22:36

Re: Ne į temą

2014 Geg 18 , 10:46

Juk niekas ir nesako , tai žinoma yra ir gerų kinų ir kitų dalykų ten už Atlanto. ;) Kalba eina apie tai , kad tas santykis tarp gerų ir ,,įdomių,, ,labai jau keistas :) Kažkaip visur per daug to kraujo ,- o gal tik man čia taip neteisingai atrodo , multikuose vaikams ,kažkokios ,kažkieno ,greičiausiai per haliucinacijas matytos būtybės ,apie kurias ,kai klausia vaikai ,neina paaiškinti ,kas čia tokie ,ir kurie yra geriečiai ,kurie blogiečiai ,nes daugumoje jie nuolat žudo vienas kitą ,kariauja ir tt Tema ir idėja ,kažkur labai giliai užslėpta , arba greičiausiai jos ten iš vis nėra, arba tai suprantama tik labai siauram ratui ,kuriam aš nepriklausau ,ir dėl to nieko negaliu suprasti ,o tuo labiau paaiškinti vaikams. Turbūt greitai jau normalu bus ,o gal jau ir yra ,kai pamatę normalų multiką su zuikuičiais ,stirnom ,pelėda ....- sakys- ,,kas čia per nesąmonės,, ,kas jie tokie ? Ir mumis vadins atsilikusiais ,žiūrės su gailesčiu į mus senukus ir sakys - kokia sunki jų vaikystė buvo , jie net puponautų , popūganų neturėjo, kažkokius apgailėtinus filmus, multikus žiūrėjo , kur jokio kraujo ,kur nėra ,,normalių,, scenų ,kur vienas kitam galvas pjausto ir tt :)

ne tik pinigai slypi už to exportuojamo šlamšto , yra ir kiti dalykai , ir kažkieno tikslai ir siekiai.....
Visiems jums-linkiu laimės
Vartotojo avataras
TRANAS
BIČIULIS
BIČIULIS
Aviliai:Daugiaaukščiai T-18
Bičių šeimų skaičius:1
Bitininkavimo stažas:50
Bičių rasė:Karnika
Pranešimai:3101
Užsiregistravo:2008 Gru 18 , 15:42

Re: Ne į temą

2014 Geg 18 , 11:06

Panašu į sąmokslo teorija, Rimai?
Man atrodo, kad viskas paprasčiau. Vieni žolelių apsirūkę kuria siaubiakus ir po pigiai prekiauja tuo "menu", o kiti, kuriems taip pat žolelių niekas veltui nedalina, perka tą šlamštą ir taip juodą legalų bizinį suka. Teta amerikonka dar sakė, kad Amerike tokie dalykai vaikams rodyti draudžiami įstatymu.
Mes tikros Amerikos nematom, tikriausiai ten visi tokie beviltiški nėra. Čia kas ten buvo ir pagyveno daugiau kaip metus, gali tiksliau pasakyti, kaip ten iš tikro yra.
Tiksliau, su ponų koncervatorių ir laisvosios rinkos instituto pagalba, pas mus tie laukiniai vakarai klesti, o Amerika čia neipriko? :think:
Bendrai, kai tiksliai nežinau, kas, kur ir kaip, gal geriau patylėsiu, bet kad pas mus kažkas STIPRIAI negerai, matau ne aš vienas. ;)
aukstaitis
Patyręs narys
Bičių šeimų skaičius:5
Bitininkavimo stažas:8
Bičių rasė:karnika
Pranešimai:169
Užsiregistravo:2012 Bir 21 , 12:40

Re: Ne į temą

2014 Geg 18 , 13:34

Pritariu Tranui, kad pas mus kažkas negerai dedasi visuomeninėje erdvėje. Netikėjau kad ateis, kaip dabar, toks laikotarpis, kad žmonės tik tarpusavyje gali padiskutuoti, (kaip tarybiniais laikais apie valdžią tik virtuvėje kalbėtis). Štai šitokia diskusija apie jumorą ir kt. kaip mes dabar rašinėjam ir pasidejuojam, juk spaudoje ar televizijoje praktiškai neimanoma. Tuoj apšauks KGB agentais, Rusijos propogandistais ar dar kuo nors. Dabar pas mus kaip Stalino laikais yra tik viena nuomonė ir tik ta nuomonė teisinga. Jei pabandai tik suabejoti, tuoj tave sumals į miltus, gerai dar, kad nėra lagerių, o tai tikriausiai išgrūstų. Kai stovėjau Baltijos kelyje tikrai ne tokios demokratijos tikėjausi.
Poviliokas
Patyręs narys
Bičių šeimų skaičius:12
Bitininkavimo stažas:8
Pranešimai:159
Užsiregistravo:2014 Vas 10 , 22:13

Re: Ne į temą

2014 Geg 18 , 15:24

Pritariu jum. Apie multikus tai kaupiam ir siunčiamės visus kur randam ,,tarybinius,, nes tuos sangokus ir kt. Galima pažiurėti 10sec ir perjungi kanalą. O vaikam šiais laikais tai reikia atrinkti ka žiurėti ir riboti internetą. Kad paskum nereikėtų stebėtis, toks geras vaikas o kačiuka ne glosto o muša.
Vartotojo avataras
TRANAS
BIČIULIS
BIČIULIS
Aviliai:Daugiaaukščiai T-18
Bičių šeimų skaičius:1
Bitininkavimo stažas:50
Bičių rasė:Karnika
Pranešimai:3101
Užsiregistravo:2008 Gru 18 , 15:42

Re: Ne į temą

2014 Geg 19 , 09:14

Mokytoja Kicė paklausė vaikų, kas yra ašara.
-Ašara- tai ašarų liaukų išdkiriamas skystis- pasakė klasės pirmūnė Marytė.
- Tai sielos lašas,-atsakė klasės poetė Aldutė
-Ašara- tai vienas butelis brendžiuko trims , - paaiškino Pupino Petriukas. ;)
Vartotojo avataras
rennyka
Patyręs narys
Aviliai:Dadanas, daugiaaukštis bedugnis 435X145
Bičių šeimų skaičius:10
Bitininkavimo stažas:20
Bičių rasė:karnika
Pranešimai:2387
Užsiregistravo:2008 Geg 19 , 11:05

Re: Ne į temą

2014 Geg 19 , 12:49

aukstaitis rašė:Suprantu, kad Rennyka nekenčia rusų iki kaulų smegenų, bet kas liečia jumorą, tai visokiems bingeliams ugusevičiams ir Ko. iki rusiško, subtilaus savo nutylėjimais jumoro, kaip iki mėnulio. Žiūrėjau ukrainiečių laidas "X faktor" su vedabnčiają Oksana. Vienas malonumas žiūrėti kaip diplomatiškai, elegantiškai buvo vedamos laidos. Štai kur pavizdys kaip turėtų elgtis vedantieji. Įsijungiu lietuvišką kanalą, tuoj pist, kurva, rura, vien tik šneka apie antrą galą. Kolchozo kultūros namų saviveiklininkai subtiliau elgėsi, nei dabartiniai vedantieji. O kur dar tas puskvailis peliokas kur riaugėja ir perdžia, baisu kad neapsišiktu ekrane. Ir tokie daromi žvaigždėmis? Ko norėt kad mūsų jaunimas kitaip elgtusi, jei tokius pavizdžius mato iš ekrano. O filmai - tie patys per tuos pačius, dvidešimt metų senumo visuose kanaluose. Paskui stebisi, kodėl tiek daug žmonių žiūri rusiškus kanalus.
Aš rusus myliu beveik iki kaulų smegenų. Mano antroji gimtoji kalba rusų, eidama į pirmą klasę kuo švariausiai mokėjau rusiškai.
Jūs darote žiaurią faktinę loginę klaidą tapatindami rusus, kaip naciją, su rusus, kaip naciją, valdančiu režimu. Panašiai yra madinga Lietuvos nekęsti, nes nekenčiama Lietuvos valdžia. Aš tikrai visa širdimi nekenčiu sovietofašizmo - tos socialinės ideologijos, kuria ta savo pačių valdovų per amžius nustekenta tauta yra farširuojama, o ypač paskutiniuoju metu. Ir gaila man jų, nes jiems yra tiesiog kalte kalama į galvą, kad dėl jų asmeninių nesėkmių kalta yra ne vietos valdžia, o išorės baubai siaubūnai priešai.

Taigi, aukštaiti, nieko iš tikrųjų jūs nesuprantate. Aš suprantu, kodėl jums postsovietinė masinė kultūra yra daug arčiau dūšios, nei jai priešpastatoma amerikietiška arba vakarietiška. Nes jūs išdresiruotas tą kultūrą suprasti. Jūs esate natūralus sovietinių ir postsovietinių multikų, jumoro, filmų klientas ir niekada nebūsite toks suvokiantis vakarietiškos popkultūros klientas. Tai normalu. Lygiai taip pat normalu yra tai, kad šiuolaikinė naujoji karta yra kalama ant tokių projektų, kaip X faktorius, Talentų šou, Šok su manim, šok nuo tramplino, čiuož ant ledo ir tt. Normalu, kad šiuolaikinė karta yra daug liberalesnė ir pakantesnė įvairovei - barzdota moteris jiems nėra jokia problema, nes jų neliečia.

O tokie reiškiniai, kaip Žirinovskis, Rogozinas, Putinas, žalieji žmogeliukai, skiepijamas revanšizmas ir desovietizacija juos liečia. Nes jie jau žino istoriją.
Šiandien rytoj bus vakar, tačiau dar vakar šiandien buvo rytoj...
Vartotojo avataras
TRANAS
BIČIULIS
BIČIULIS
Aviliai:Daugiaaukščiai T-18
Bičių šeimų skaičius:1
Bitininkavimo stažas:50
Bičių rasė:Karnika
Pranešimai:3101
Užsiregistravo:2008 Gru 18 , 15:42

Re: Ne į temą

2014 Geg 19 , 14:05

Nu ačiū už rekomenduojamus filmus :rose:
Tik turiu prašymą- jei gali įgarsink žemaitiškai ;) tada tikrai su malonumu pažiūrėsiu.
Renn.. esi mandra moteriškaitė, ar negali man paaiškinti, kodėl mano Tėvas, kuris 20 metų praleido Sibire,( OMSKAS-TOMSKAS) grįžęs tylėjo kaip vandens burną prisisiemęs, kai aš koneveikdavau tuometinę Tarybinę santvarką. Karta su broliu, kai jis pareiškė, kad jo svajonė būti tarybiniu karininku, net susimušiau. Sakau kaip tau negėda, Tėvas tiek metų sibire praleido, motina, kuri kiek vėliau pas Tėvą savo noru atvažiavo, taip pat, net pats Ssiberijoje esi gimęs, šiandiena svajoji apie tarybinio karininko karjerą. Tėvas nė žodžio, nei už nei prieš. Kodėl? Kaip Tau atrodo.
Brolio Mama, mano pamotė irgi tylėjo ir dar ilgai su rusais susirašynėjo laiškais( po grįžimo), net numezgusi kojines jiems siūsdavo. Dar keisčiau, kai po grįžimo čia kokį dešimt metų pagyveno planavo grįžti atgal ten. Pamotės žodžiai-" Rusų žmonės daug nuoširdesni ir drauigiški nei čia lietuviai. Su jais daug lengviau gyventi, kaip čia tarp lietuvių "
Mano Mama atskirai Sibire (VORKUTA) "tarnavo" Juosifui Visarinovičiui, kol šis pasimirė, tai tada 1954m grįžo, bet ši gero žodžio apie rusus kalėjimo "nadziratelius" nei vieno gero žodžio nėra pasakiusi.
Gal kad Mama kalėjime, o Tėvas, po dešimties metų kalėjimo, dar dešimt tremtyje?
Ką pati manai? ;)
Vartotojo avataras
vidmantask
BIČIULIS
BIČIULIS
Aviliai:dadano, daugia/bedug. bitidė,platformos.
Bičių šeimų skaičius:78
Bitininkavimo stažas:36
Bičių rasė:Karnika
Pranešimai:2621
Užsiregistravo:2009 Sau 06 , 14:47

Re: Ne į temą

2014 Geg 19 , 15:12

Kitaip neišreiškiu... Pirmą kartą šiomis "čiūčelomis" ... :beer: :ok: :dance: Gal ir gana, nežinau ką tinkamiau parinkti. Kas apie filmus, aktoriai dar girdėti (mėgstu spręsti kryžiažodžius). Bet kai kurie filmai apie tuos "netradicinius" ir "trintukes", nėra reikalo ir žiūrėti. Solidarizuojuosi su Gražuliu.
Dėl sibiro pilnai sutinku su Tranu. Kiekviena Lietuvos šeima, ar giminė, vis tiek nukentėjo. Mano mama jau buvo ištekėjusi ir tapo nauja šeima, o jos tėvus, brolius ir seseris ištrėmė į Irkutską. Priežastis - buvo stiprūs ūkininkai. Gerai, kad dar davė siųsti siuntinius. Siuntė mano tėvai jiems lašinius, kumpius, rūbus. Vėliau atvažiavę sakė, tai ir išgelbėjo nuo pražūties. Atmenu, grįžę, dar ilgai gyveno pas mus. Na o senelių kaulus atvežėm tik 1989 metais.
Va čia panašu, kaip Tranui. Aš tais laikais dar paburnojau prieš tarybų valdžią, bet man mama sakė : nei tu gyvenai tada, nei žinai, tai tylėk. Kodėl taip sakė, po šiai dienai mįslė. Studijavau tais metais, kai susidegino Kalanta. Oi pogromai buvo institute. Užverbuotų buvo "danoščikų". Kiekvienoje grupėje buvo, bet mes žinojom kurie. Reikėjo saugotis, liežuvius reikėjo turėti už dantų... O saugumo įskaitoje "sėdėjau" kaip kolekcionierius, nes susirašinėjau su užsieniu. Teko ir bylą matyti iš toli. Ant sienos bute kabojo Lietuvos kunigaikščių variniai balarjefai, iškvietė į saugumą, sako - nusiimk! Kas įdavė - vėl mįslė?
Vartotojo avataras
rennyka
Patyręs narys
Aviliai:Dadanas, daugiaaukštis bedugnis 435X145
Bičių šeimų skaičius:10
Bitininkavimo stažas:20
Bičių rasė:karnika
Pranešimai:2387
Užsiregistravo:2008 Geg 19 , 11:05

Re: Ne į temą

2014 Geg 19 , 16:11

TRANAS rašė:Nu ačiū už rekomenduojamus filmus :rose:
Tik turiu prašymą- jei gali įgarsink žemaitiškai ;) tada tikrai su malonumu pažiūrėsiu.
Renn.. esi mandra moteriškaitė, ar negali man paaiškinti, kodėl mano Tėvas, kuris 20 metų praleido Sibire,( OMSKAS-TOMSKAS) grįžęs tylėjo kaip vandens burną prisisiemęs, kai aš koneveikdavau tuometinę Tarybinę santvarką. Karta su broliu, kai jis pareiškė, kad jo svajonė būti tarybiniu karininku, net susimušiau. Sakau kaip tau negėda, Tėvas tiek metų sibire praleido, motina, kuri kiek vėliau pas Tėvą savo noru atvažiavo, taip pat, net pats Ssiberijoje esi gimęs, šiandiena svajoji apie tarybinio karininko karjerą. Tėvas nė žodžio, nei už nei prieš. Kodėl? Kaip Tau atrodo.
Brolio Mama, mano pamotė irgi tylėjo ir dar ilgai su rusais susirašynėjo laiškais( po grįžimo), net numezgusi kojines jiems siūsdavo. Dar keisčiau, kai po grįžimo čia kokį dešimt metų pagyveno planavo grįžti atgal ten. Pamotės žodžiai-" Rusų žmonės daug nuoširdesni ir drauigiški nei čia lietuviai. Su jais daug lengviau gyventi, kaip čia tarp lietuvių "
Mano Mama atskirai Sibire (VORKUTA) "tarnavo" Juosifui Visarinovičiui, kol šis pasimirė, tai tada 1954m grįžo, bet ši gero žodžio apie rusus kalėjimo "nadziratelius" nei vieno gero žodžio nėra pasakiusi.
Gal kad Mama kalėjime, o Tėvas, po dešimties metų kalėjimo, dar dešimt tremtyje?
Ką pati manai? ;)

Aš manau, kad asmeninė patirtis yra geriausia mokytoja.
Iš mamos pusės močiutės brolis buvo rekrūtuotas 1944 ir karą baigė prie Berlyno. Jos tėvas leido kažkiek laiko kluone slapstytis sovietų kareiviukui, kurį nupylė Wehrmachto kareiviai. Močiutės pusbroliai išėjo į mišką, o jų šeimos visos į Sibirą. Močiutė nešdavo lašinius į bunkerį ir yra 3 paras praleidusi varėnos NKVD rūsy.
Tėvo tėvas pirmu numeriu įsirašė į Komunistų partiją 1944 metais. Vadovavo Radviliškio melioracijai. Tėvas net į komjaunuolius neįstojo ir atsisakė rimtų pareigų, nes negalėjo per save perlipti ir netapo teeskepešniku (turbūt tėvo nekentė, aš taip manau). Tėvo sesuo - dar ir dabar komunistuojanti buvusi TSKP veikėja (turbūt tėvą mylėjo).
Aš atsimenu, kaip stovėdavau po 3 valandas su talonais prekėms. Atsimenu, kaip keisdavom lietuviškas dešras (o mes jų turėjom iki kaklo, nes senelis buvo Druskininkų mėsos fabriko technologas ar kažkastais, kam lengva buvo vogti) į iš Vidurinės Azijos atvežtus termosus, tapkes, iš Uralo atvežtas kepures ir iš Murmansko atvežtą raudoną žuvį. Mano močiutė visą savo butą, išskyrus vieną kambarėlį, buvo arendavusi poilsiautojams iš Sovietų sąjungos. Geri žmonės, duševni, kaip man, vaikui, tada atrodė. Man gal 9 metai buvo, kai profesoriui iš Leningrado uždaviau klausimą, kodėl jis ne sanatorijoje atostogauja, o "ant kvartiros", keturiese? Jis atsakė, kad jis arabų kalbų profesorius ir jam putiofkos nipaloženos, todėl tenka glaustis pas arenduotojus. Atsimenu šį pokalbį todėl, kad man ta arabų kalba asocijavosi su "nepūsk arabų" ir man tai atrodė visiškai neišaiškintas kosmosas ta arabų kalba.
1991 metais mane apkaltino Sovietų sąjungos sugriovimu (Vy, litovcy, stranu razoryli). 1993 buvau Maskvoje iš karto po Parlamento šturmo. Nuo to laiko gyvenimas tik gerėjo ir manau, kad tai, kad mano šeima šiuo metu gyvena kur kas geriau, nei prieš 20 metų, yra tos supuvusios santvarkos sugriovimo ir naujos santvarkos kūrimo pasekmė. Dėl to dygiai reaguoju į visokias neosovietines ir marksistines idėjas. Esu šventai įsitikinusi, kad mes, lietuviai ir Lietuva, priklausome vakarų, o ne rytų, pasauliui.

Taigi, viską mes per asmeninę prizmę vertiname. Ir elgiamės. Žmogui būdingos savisaugos reakcijos, jis pagal tai, ką yra patyręs, sprendžia, kas jam gali grėsti. Ir elgesį savo modeliuoja taip, kad grėstų kuo mažiau.
Todėl tėvas elgėsi pagal išmintį. Pamotė - iš pragmatinių sumetimų. Mus, lietuvius, nors sibire ir laikė naciais, gerbdavo. Todėl, kad laikė šiek tiek aukštesniais. Tą pati pajutau, kai vaikas būdama varinėdavau į sovsajūzo respublikas, nes perspektyvi sprotininkė buvau ir gaudavau paskyras į čempionatus ir stovyklas. Lygiai taip pat mus vertindavo atvykėliai iš SSSR glūškės, jau tais gūdžiais sovietiniais laikais gūdūs tuometiniai Druskininkai jiems buvo komunistinės santvarkos jei ne viršūnė, tai neabejotinas pasiekimas. Pamotė Jūsų, pons Tranai, čia pasijuto perdaug lygi aplinkiniams, todėl gal kiek nostalgiškai norėjo atgal į paprastų duševnų rusų aplinką. :) Žinau šitą jausmą, nes kadaise turėjau mielą ponią pašnekovę Svetlaną, kurią senelio pusbrolis kažkur 6 dešimtmečio viduryje, tuo metu beraštę ir pusiau laukinę, bet gražią kaip taigos eglė, parsivežė iš Uralo kalnų. Skirtingai nuo Vilniaus, Klaipėdos ir Visagino rusų, Svetlana gūdžiame Dzūkijos kaime tarp Perlojos ir Merkinės, lietuviškai išmoko per pusmetį.

Aš taip manau.
Šiandien rytoj bus vakar, tačiau dar vakar šiandien buvo rytoj...
Vartotojo avataras
TRANAS
BIČIULIS
BIČIULIS
Aviliai:Daugiaaukščiai T-18
Bičių šeimų skaičius:1
Bitininkavimo stažas:50
Bičių rasė:Karnika
Pranešimai:3101
Užsiregistravo:2008 Gru 18 , 15:42

Re: Ne į temą

2014 Geg 19 , 16:45

Nu va, pagaliau pavyko ir į Tavo dūšią "įlysti"
Tavo žodžiai, kad "Asmeninė patirtis yra geriausia mokytoja" ir sudeda visus taškus ant į. Visi čia mes iš tos ASMENINĖS ir šnekam, bet kažkodėl nesusišnekam, nejučia vieni tampam lanzbergistai, kiti komunistais ir pamažu artėjam prie pilietinio "karo". O visai bereikalo. Visi turim tą ASMENINĘ , tik vieniem geresnė papuolė, kitiems blogesnė ir kas įdomiausia, kad mūsų diskutuojančių tarpe visi esame ragave ir tarybinės orginalios dešros ir šiuolaikinės( čia aš perkeltine prasme), bet vertiname kažkodėl skirtingai.
Tai ot, kai iškyla rimtesni ginčai, aš prisiminęs Tėvą, stengiuosi patylėti. Gal tikrai išmintingiau yra PATYLĖTI, negu per liežuvį bereikalingų ,priešų įsigyti, kurie šiaip galėtų būti labai geri bičiuliai.
O be to, jautresniais ir aštresniais momentais Rygos Raganos pamokymus prisimenu, kurie nekartą ne tik man, bet ir mano artimiem padėjo.
Stengiuosi gerbti kitų vertybęs nors kartais jos su manosiomis ir nesutampa, bet stengtis peruauklėti - tikrai neverta. :beer:
aukstaitis
Patyręs narys
Bičių šeimų skaičius:5
Bitininkavimo stažas:8
Bičių rasė:karnika
Pranešimai:169
Užsiregistravo:2012 Bir 21 , 12:40

Re: Ne į temą

2014 Geg 26 , 09:08

Atsirado laiko paskaityti šią temą, tai ir neiškenčiu neikišęs trigrašio.Pritariu, kad mes kiekvienas vertiname visus visuomeninius įvykius per asmeninę prizmę.Apie jumorą norėčiau pasakyti Rennykai taip. Arba turi skonį ir supranti jo subtilumą, arba esi politiškai užangažuotas ir bet kokie riaugėjimai, perdimai ir kvailas maivymasis visada patiks, jei tai bus nukreipta prieš asmens supratimu jam nepatinkančius politikus. Niekaip nesuprantu ir tikriausiai nesuprasiu kur tas jumoras kaip su tortu vožia į veidą(kaip daugumoje amerikoniškų, o dabar ir musiškių pasirodymuose). Kadangi kažkada pačiam teko vesti įvairius vakarėlius, tai turiu šiokios tokios patirties scenoje, todėl dar kartą drąsiai galiu pasakyti, kad kolchozo saviveilininkai buvo visa galva kultūringesni už dabartinius vedančiuosius, kurių kartais ir sarmata klausytis jų neprofesanulumo, nepagarbos žiūrovui, kur jų ekspromtu sukurti pasisakymai yra tokie lėkštūs,(kiekvienas ekspromtas turi būti atidirbtas už scenos ribų, pasiruošiant), kad tik paaugliams imanoma jų klausytis, nes gersnio jie nematė. Štai tas ir jaudina, kad tie paaugliai ir bus tokio pat lygmens, tokių vertybių puoselėtojai. Ir reikia galų gale isisamoninti ir suprasti, kad vaikus daugiausia dabar auklėja nebe tradicinė šeima( auklėjimui pasiduoda tik iki 5-7metų amžiaus vaikai) visas kitas auklėjimas, o paauglių ypatingai, tai televizorius ir internetas, bei filmai ir draugų kompanija.
Dabar dar truputi apie mano požiūrį į dabartinius politikus. Kažkodėl visi tie, kurie sovietų laikais buvo tarybinės įdeologijos propaguotojai t.y, aukštosiose mokyklose dėstė politinę ekonomiją, ar kt. komunistinę įdeologiją dabar yra patys aršiausi, patys rėksmingiausi, labiausiai tautą kiršinantys vedliai. Tai ir mūsų lesbijietė ir tėtušis, ir panevėžietė raselė, kurios tėvas buvo mokyklos direktorius, o ji buvo aktyvi komjaunuolė, kaip pasakojo vienas pažistamas mokesis antroje vidurinėje mokykloje. Tuo laiku, kai jie buvo tarybinės santvarkos apologetai, man teko ne savo noru palitkti aukštają mokyklą ir parą praleisti Lukiškių aikštės pastate. Ir dar. Man nesuprantami visi jų veiksmai, kai nuo jų sprendimų paprasto žmogaus gyvenimas ne gerėja, o tik prastėja. Jau sunku ir galą su galu daugeliui sudurti, ne tik, kad kur nors pasižmonėti išeiti. Ir ne tik pensininkams, bet ir daugeliui jaunų šeimų. Daug ko negaliu suprasti, nors ir turiu padėkos raštų už Baltijos kelio tradicijų tęsimą. Turiu moralinę teisę vertinti dabartinių politikų elgesį.
Tai tiek Rennyka apie KIEKVIENO ASMENINĘ PATIRTĮ.
Vartotojo avataras
kice
Patyręs narys
Aviliai:dadanai, daugiaukščiai 10-rėmiai
Bičių šeimų skaičius:30
Bitininkavimo stažas:15
Bičių rasė:Carnica, buckfast
Pranešimai:3591
Užsiregistravo:2008 Geg 05 , 12:15

Re: Ne į temą

2014 Geg 26 , 09:38

Yra toks dalykas, kaip vidine kultura. Arba tu ja turi, arba neturi.. Jokie issilavinimai, issimokslinimai, pareigos ir turtai jos nesuteikia :) Todel vieniems vulgaru, kitiems - oi koks humoras :)
Katėms žiurkių nuomonė nerūpi..
vinipux
Patyręs narys
Bičių šeimų skaičius:0
Bitininkavimo stažas:0
Pranešimai:3130
Užsiregistravo:2009 Vas 17 , 20:19

Re: Ne į temą

2014 Geg 29 , 11:52

[quote="aukstaitis"].Pritariu, kad mes kiekvienas vertiname visus visuomeninius įvykius per asmeninę prizmę.Apie jumorą norėčiau pasakyti Rennykai taip. Arba turi skonį ir supranti jo subtilumą, arba esi politiškai užangažuotas ir bet kokie riaugėjimai, perdimai ir kvailas maivymasis visada patiks, jei tai bus nukreipta prieš asmens supratimu jam nepatinkančius politikus.
tiksliau ir teisingiau pasakyti neįmanoma :ok: :ok:
o labiausiai nustebino "pustažiedžio" frazė "kad auklėja tėvai ,o ne televizija"-- tai tik parodė absoliutų nesiorentavimą šiandieninėje situacijoje.
gaila, kad netvirtai sulipdytas "brendžiuko klubas" nespėjęs ryškiai nušvisti taip greitai išblėso, gal Tranas į Valančiaus draugiją įsirašė?
Vartotojo avataras
TRANAS
BIČIULIS
BIČIULIS
Aviliai:Daugiaaukščiai T-18
Bičių šeimų skaičius:1
Bitininkavimo stažas:50
Bičių rasė:Karnika
Pranešimai:3101
Užsiregistravo:2008 Gru 18 , 15:42

Re: Ne į temą

2014 Geg 29 , 15:01

Nu nee.. Vini, brendžiuką tebevartoju kaip ir vartojęs :ok:
Aš žmogus taikus, ypač kai brendžiuko paragauju.. Kam tas "pilietinis karas" čia forume? ;)
Turime kiekvienas savas vertybęs tai ir laikykimės jų neprievartaudami ir nekritikuodami skirtingai mąstančių. Gal ir gerai, kad nevisi vienodai mąstome, o tai būtų tik T-18 bendraminčių ir socialistų forumas. :chuckle Yra gi žmogų bitininkaujančių ir "kraičio skrynose" ir mąstančių tiksliai pagal komunistų, oi atsiprašau, norėjau pasakyti, pagal koncervatorių nurodymus. :chuckle
Iš mano pusės, kol bus brendžiuko, TAIKA garantuota ir politinių kalinių tikrai nebus. :beer:
Vartotojo avataras
Rimas007
Patyręs narys
Aviliai:daugiaaukščiai.T-18
Bičių šeimų skaičius:120
Bitininkavimo stažas:9
Pranešimai:1038
Užsiregistravo:2009 Lap 09 , 22:36

Re: Ne į temą

2014 Geg 30 , 13:01

Mažasis Antanukas grasina mamai;
- Jei tu nenupirksi man ledų, aš prie žmonių tave vadinsiu močiute !
Visiems jums-linkiu laimės
vinipux
Patyręs narys
Bičių šeimų skaičius:0
Bitininkavimo stažas:0
Pranešimai:3130
Užsiregistravo:2009 Vas 17 , 20:19

Re: Ne į temą

2014 Lie 22 , 15:25

Bare Pupenas (nemaisyti su Pupinu), isgeria penkias taureles brendziuko, veliau keturias, dar veliau tris, ir galu gale dvi.Sedi, masto ir pagaliau klausia - nesuprantu kaip cia yra, kuo maziau geri- tuo labiau girteji ?

Grįžti į